Sanat ve Tasarım Fakültesi

‘’ Yap-Bas’’ – Temel Tasarım ve Baskı Atölyesi

Bu atölyede katılımcı öğrenciler yaratıcılıklarını konuşturacak ve kendi tasarlayacakları bir resmi, bez çantaya ya da bir postere basabilecekler. Dokuz gün süren ve iki bölümden oluşan yaz okulunda öğrenciler, ilk beş gün temel sanat ve tasarımın ilke ve elemanlarını kullanarak bir çizim yapacaklar. Sonraki dört gün boyunca linol ve monotip baskı yöntemlerini deneyimleyip özgün bez çantalar ve kendilerini ifade edecek afişler üretecekler. Ders kapsamında öğrenciler Mimarlık, İç Mimarlık, Görsel İletişim Tasarımı ve Moda Tasarımı Bölümlerinin müfredatında yer alan temel sanat ve tasarım dersinin içeriğini deneyimleme şansını bulabilecekler.

1. Ders – Sanat ve Tasarımın Temel Elemanları; Nokta ve Çizgiyi kullanarak geometrik formlar oluşturma
2. Ders – Sanat ve tasarımda oran-orantı, zıtlık-uygunluk, yakınlık-uzaklık
3. Ders – Temel sanat ve tasarım ilkeleri hakkında bilgi sahibi olma; nokta ve çizgi kullanarak uygulama
4. Ders – Geometrik formlar kullanarak serbest afiş ya da poster çalışması
5. Ders – Serbest çizim çalışması
6. Ders – Özgün baskı tekniklerini tanıma
7. Ders – Bez çanta ve kâğıt üzerine Linol baskı, Monotip baskı ya da manuel uygulamaya hazırlık
8. Ders – Uygulama
9. Ders – Uygulama ve teslim

Senaryo Atölyesi – ‘’Marvel Sinematik Evreninden Cem Yılmaz Karakterlerine Sinemada Kahraman ve Anlatı’’

Bu atölyede katılımcı öğrenciler popüler film örnekleri üzerinden hikâye anlatıcılığının temel öğelerini öğrenecek; bir film fikri bulacak, bir karakter yaratacak ve kendi film öykülerini tasarlayacaklar. Dokuz gün süren ve iki bölümden oluşan yaz okulunda öğrenciler, atölyenin ilk günlerinde Yıldız Savaşları’ndan Yenilmezler serisine, Arif v 216’dan Hakan: Muhafız’a uzanan bir film/dizi seçkisiyle sinema filmlerinin hikâye yapılarını analiz etmeyi öğrenecekler. Atölyenin ikinci aşamasında ise katılımcılar, kendi özgün film karakterlerini yaratarak kendi öykülerini yazma şansı bulabilecekler. Ders kapsamında öğrenciler Sinema ve Televizyon bölüm müfredatında yer alan yaratıcı yazarlık ve senaryo derslerinin içeriğini deneyimleyebilecekler.

Lise Yaz Okulu Programına Geri Dön